Eind augustus deed burgemeester Geert Daems zo veel mogelijk verplaatsingen met de fiets in het kader van de actie 'Burgemeester op de fiets'.  Hulshout ondertekende, net zoals alle andere Kempense gemeenten, immers het burgemeestersconvenant, wat betekent dat we de CO2-uitstoot op het gemeentelijke grondgebied tegen 2020 met ten minste 20% moeten terugdringen.

'Op maandag 17 augustus werd de fietsweek van de burgemeester afgetrapt met een gezonde rit naar de collegevergadering.  Dinsdag stond er een bezoek gepland aan het werfterrein van de - heel toepasselijk - Liniefietsweg. Een uitgelezen kans om meteen te laten zien hoe het hoort!
Op woensdag terug naar het gemeentehuis voor de fractievergadering. Hoewel de burgemeester had laten weten door weer en wind te fietsen deze week, viel het weer goed mee.

Helaas waren de afstanden op donderdag te groot om met de fiets te overbruggen, maar op vrijdag is hij terug op zijn tweewieler gesprongen om van hulshout naar Westerlo te fietsen en daar het politiecollege bij te wonen.

En de sportieve week stopte niet bij het weekend. Op zaterdag werd de burgemeester opnieuw verwacht in het gemeentehuis, deze keer om een huwelijk te voltrekken in de raadzaal. In vol ornaat op weg dus naar het gelukkige bruidspaar. Diezelfde dag werd er een mosselfestijn georganiseerd in Houtvenne en ook daar werd naartoe gereden op de fiets.

Op zondag verzamelde iedereen bij het dorpsmonument voor de start van de Stabbelwandeling. Niet alleen deed onze burgemeester daaraan mee... hij ging er uiteraard op de fiets naartoe! Al met al een week die inspireerde om sneller de fiets te pakken. Het is Geert alvast goed bevallen!

En om het niet te laten bij een eigen fietsactie, nodigde hij alle gemeenteraadsleden uit om op maandag 31 augustus op de fiets naar de gemeenteraadsvergadering te komen. Tot grote vreugde, en ondanks het slechte weer, kwam meer dan de helft van de leden op de fiets! Hopelijk een trend die zich gaat voortzetten

De burgemeester wil ook de Hulshoutenaren uitdagen om zo veel mogelijk verplaatsingen met de fiets te doen om zo een bijdrage te leveren aan een beter klimaat.

Dus ontvangen alle bezoekers van het gemeentehuis de komende tijd een appel bij het onthaalloket. En niet zomaar een appel... een op biologische wijze gekweekte en door de burgemeester geplukte notarisappel uit zijn eigen tuin.'  (Sanne Jansen)

Op de foto : de gemeenteraad en burgemeester Geert Daems met de fiets in actie.